Naakt

Posted on 3 april 2017 in Blog

Vandaag is me iets overkomen, dat ik geen enkele vrouw toewens…

Ik was op weg naar een afspraak, maar moest tussendoor nog ergens een pakketje afgeven. Geen probleem, dat deed ik wel even. Het was zaterdag en het bedrijf sloot om 12.00. Om 11.55 bracht ik het pakketje, prima op tijd. Blij dat alles zo vlot verliep, stapte ik weer in de auto op weg naar mijn afspraak.

We hadden elkaar al lang niet gezien, mijn beste vriendin en ik. Zij was verhuisd en woonde op meer dan een uur rijden van mij vandaan. Vandaag zouden we lekker gaan shoppen en bijkletsen. Ik pikte haar op bij haar huis en na een innige omhelzing reden we door naar de parkeergarage middenin de stad.

Vrolijk gestemd vanwege ons weerzien besloten we op een terrasje wat te gaan drinken. Toen ik wilde afrekenen, gebeurde het: de schok, het koude zweet op mijn rug. Mijn tas, ik was hem kwijt!

Nu ik er zo over nadacht, had ik hem al een tijdje niet meer gezien. Sterker nog, ik was zelfs vergeten hem uit de auto mee te nemen! Opgelucht omdat ik het probleem had opgelost, liepen we terug naar de garage om de tas op te halen. Maar bij de auto aangekomen, was ook daar geen tas te bekennen.

Mijn vriendin maande me tot kalmte en zei me eerst tot 10 te tellen, om te voorkomen dat ik instortte. In die 10 seconden zag ik mijn leven aan mij voorbij trekken. Mijn portemonnee, mijn pasjes, mijn telefoon met daarin duizenden berichtjes, persoonlijke foto’s en notities, alle nummers (o, nee! Moest ik die ook weer allemaal gaan opvragen). En niet te vergeten mijn dure lipstick die ik net had aangeschaft…

Ik voelde me naakt. Mijn hele leven speelt zich af in mijn tas. Ik besefte nu pas hoe belangrijk hij voor me was. Ineens schoot me wat te binnen. Dat pakketje dat ik af moest leveren bij dat bedrijf dat het hele weekend dicht is! Opgelucht omdat ik nu wist waar ik hem had gelaten, gingen mijn vriendin en ik weer samen de stad in. Die maandag toen ik hem terugkreeg, voelde ik me de gelukkigste vrouw op aarde en eindelijk weer ‘aangekleed’!

Love,

Maggy

Geschreven voor website Republica Moda