Bloedlijn cover

Eigen werk

Mijn nieuwe thriller ‘Bloedlijn’ is verschenen op 10 januari 2023 bij De Crime Compagnie. Een geweldige uitgeverij met allemaal goede Nederlandse thrillerauteurs.

Het is weer een spannend verhaal geworden met rechercheur Manon Dijkgraaf in de hoofdrol. Boekblogger en recensent Moon Kager van Mustreads schreef hierover:

‘Verrassend en meeslepend. Een thriller vol onverwachte wendingen die leiden naar een meeslepend plot!’

Hoe het allemaal begon

Van jongs af aan verslind ik boeken en vooral thrillers. Op een gegeven moment kreeg ik zin om zelf te leren schrijven en besloot ik om een cursus thriller schrijven te volgen. Daarna volgde een wedstrijd van Uitgeverij The House of Books waar ik tweede werd. Hierdoor was ik zo enthousiast geworden, dat ik ben begonnen met het schrijven van een eigen boek. Daarna volgden nog vele cursussen creatief schrijven. Uiteindelijk mondde dit uit in mijn eerste thriller ‘Wraakzusters’ die in 2015 verscheen. Daarnaast zijn er i.s.m. Kim den Dulk twee prentenboeken van mij verschenen over de muizen Oliver & Charlie. Ik schrijf deze boeken trouwens onder mijn meisjesnaam ‘Van Zalingen‘.

Wraakzusters is net opnieuw uitgegeven door De Crime Compagnie als e-book. Het is in een nieuw jasje gestoken én deels herschreven. Binnenkort hoop ik verder te schrijven aan mijn derde thriller. Een klein tipje van de sluier: dit verhaal gaat niet over Manon Dijkgraaf…

Maar om jullie gerust te stellen, ik heb alweer genoeg ideeën voor een derde boek met Manon in de hoofdrol!

Enkele recensies van Wraakzusters:

Auteur en schrijfdocent Gerard van Emmerik over mijn werk: ‘Machteld heeft een pakkende, vloeiende schrijfstijl.’

‘Met haar thrillerdebuut ‘Wraakzusters’ dingt de Nederlandse Machteld van Zalingen naar een plaats naast goed boerende landgenoten als Esther Verhoef, Marion Pauw en Saskia Noort.’ (Knack Focus Zomereditie 2015)

‘De hoofdpersonen zijn vrouwen waar je je mee kan identificeren, je wit ze soms toespreken om ze te beschermen of juist een hart onder de riem steken.’ **** (Dizzie.nl in AD Magazine 25-07-2015)

‘De verschillende verhaallijnen zijn goed uitgewerkt en door de auteur kundig bijeengebracht. Bovendien karakteriseert Van Zalingen haar personages uiterst raak, waardoor je wordt meegevoerd in je eigen sympathieën en antipathieën.’

‘Naarmate het boek vordert, voert Van Zalingen op subtiele wijze de spanning verder op en geeft het verhaal nog een grandioze plotwending mee richting een nagelbijtende finale. Chapeau!” “Van Zalingen weet te boeien van het begin tot het einde!’ (Hanneke Tinor-Centi)

Hebban over Wraakzusters

Vrouwenthrillers over Wraakzusters

tboekenblog over Wraakzusters

Bol.com over Wraakzusters