Op 11 maart 2023 behaalde ik mijn certificaat bij Dactylus Academie voor Schrijfdocenten. Ik mag mezelf nu officieel docent creatief schrijven noemen. De basisopleiding Dactylus op post-hbo niveau is gebaseerd op de Landelijke Richtlijnen Kaderopleidingen Creatief Schrijven die wordt beheerd door het Landelijk Kenniscentrum voor Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA).

Daarnaast ben ik bijna klaar met een korte cursus creatief schrijven in de klas van De Schoolschrijver (2024).

Sinds 2022 werk ik voor de Online Schrijfschool van Marelle Boersma als docent. Ik heb inmiddels al een aantal cursisten mogen begeleiden met de cursus thriller (novelle) schrijven, romans schrijven en levensverhalen schrijven. Dit is maar een kleine greep uit het aanbod van cursussen (o.a. feelgood novelles schrijven, jaartraject eigen boek, diverse genres schrijven), dus neem eens een kijkje als je zin hebt in een leuke schrijfcursus, een stok achter de deur én persoonlijke begeleiding. Daarnaast ben ik een aantal keren als schrijfdocent mee geweest op schrijfweekend.

Voor meer info: onlineschrijfschool.nl

In Harderwijk en omstreken geef ik les aan kinderen, op basisscholen en bij Cultuurkust op locatie. Dit najaar worden er bij Het Klooster (Cultuurkust) korte cursussen (van 5 lessen per keer) met verschillende thema’s georganiseerd voor kinderen van 8-12 jaar bij Cultuurkust. Het leuke is dat er per cursus twee disciplines gecombineerd gaan worden. Zo schrijf je bij mij een fantasieverhaal en maak je daar met de tekendocent een passende illustratie bij. Of verzin je je eigen songtekst en wek je die met de muziekdocent tot leven. Er zijn nog meer mogelijkheden, binnenkort online te zien op: cultuurkust.nl